hits

BARNAS FAMILIE ER EN RESSURSTekst: Jane-Mette Kile

Vi i Fokus på barnevernet er opptatt av nettopp å bruke familien som en ressurs for å forebygge situasjoner der hvor det kan være fare for omsorgssvikt.

Familieråd er tiltak som kan settes inn i en familie via Bufetat.

Vi har stor tro på at familie er det beste barnevernet, og vi skulle ønske dette var en realitet, men selv om det er lovpålagt å vurdere familie, så opplever vi det vi vil karakterisere som familie fiendtlige holdninger når det gjelder å bli godkjent som plasseringssted for barn.

Vi vet at det for mange kan bli en stor utfordring å skulle være fosterhjem for familiemedlemmer, men det er århundre lange tradisjoner for at barn får vokse opp hos besteforeldre eller andre i familien for å avlaste.

Det største problemet med familieplasseringer er at barnevernet krever at man skal nekte foreldrene å komme og hilse på barnet, og vår erfaring er at barnevernet ofte er med på å skape større konflikter mellom familiemedlemmer enn nødvendig.

Det var derfor gledelig å lese overskriften på denne artikkelen, men vi har kontakt med utrolig mange som opplever at de tilsynelatende blir vurdert, men at det alt for ofte ener med at barn plasseres utenfor familien og da nektes veldig mange besteforeldre å ha kontakt. 

"Barnevernet har de siste årene jobbet målrettet for å bruke familie og nettverk når barn og unge må plasseres i fosterhjem på grunn av vanskelig hjemmesituasjon. Vanligvis planlegges og gjennomføres familieråd i løpet av fire"åtte uker? 

http://www.lofotposten.no/helse/kommune/vagan/barnas-familie-er-en-ressurs/s/5-29-131272?ns_campaign=editorial.article&ns_mchannel=editorial.facebook&ns_source=editorial.facebook&ns_linkname=editorial.share.article&ns_fee=0

Slike familieråd er tilgjengelige, men uten at familien selv er informert om muligheten, så blir dette sjelden brukt.

Familier som er i en vanskelig situasjon eller som blir kontaktet av barneverntjenesten anbefales å få satt i gang et familieråd så snart som mulig.

Hva er familieråd?

Et familieråd er et møte mellom familiens private nettverk og offentlige instanser. Målet med møtet er å komme fram til en plan som skal bedre familiens, og da spesielt barnets, situasjon. Et familieråd kan brukes i ulike type barnevernssaker og for barn i alle aldersgrupper."

https://www.bufdir.no/Barnevern/Tiltak_i_barnevernet/Familierad/


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET