hits

Å være barnevernsbarn


Tekst: Jane-Mette Kile
Han følte seg avvist av alle.

Vi hadde besøk av en ung mann som var "barnevernsbarn" for noen år siden. Det er ikke hele livshistorien som skal frem, men hva han følte på mens han bodde borte fra sin familie og i mange år etter at han fikk komme hjem.

Følelsen av at ingen kunne beskytte han og ta han inn de gangene han flyktet fra sin tilværelse som barnevernsbarn.

Han begynte med å gå til den han kjente som bodde nærmest, men følte seg sviktet da han ble fraktet tilbake. Han gikk lenger og lenger for hver gang, Først til mormor, og så til mamma. Så prøvde han hos et eldre ektepar. Da han kom dit var det tidlig på kvelden, og han trodde at nå skulle han være sikker på å ikke bli funnet og bagt tilbake. Og i 20-tiden på kvelden prøvde han å få disse til å legge seg slik at ingen skulle høre om det ringte på døra. Men det ringte på døra, og det var politiet som kom og hentet han. Siste gangen han prøvde å flykte gikk han omtrent 4 mil langs landeveien før han kom til noen han håpet at ville skjule han fra barnevernet. Men også denne gangen ble han hentet.

Da han resignerte og sluttet å kjempe så satt han utenfor fosterhjemmet om kveldene før han skulle legge seg og ropte på mammaen sin. Han forsøkte å si fra til sin tilsynsfører at han ikke ønsket å bo hos sine fosterforeldre, og da kom saksbehandleren på besøk for å snakke med fosterforeldrene, og da fikk han høre at om du ikke vil bo hos oss, så er det ikke sikkert du får det like bra som her, for du kommer aldri hjem til din mor.

Han følte at ingen ville ha han, og strevde i mange år med følelsen av å være uønsket. Senere fant han ut at moren og resten av familien hadde kjempet for han. Men følelsen av at ingen hadde ønsket han satte sine spor. Vi håper at hans historie kan føre til at flere blir bevisst på at de barna som plasseres bort ikke nødvendigvis viser sine følelser overfor saksbehandlere, tilsynsførere og fosterforeldre. De gråter kanskje ned i puta si og viser en maske utad fordi det er vondt å ikke være hos de som virkelig bryr seg.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET