hits

EN KASTEBALL I SYSTEMET

Denne historien ble postet som et innlegg i en facebook gruppe, og vi har fått tillatelse av Ingrid Helene Brenden til å legge den ut på bloggen vår fordi vi mener at hun setter ord på viktige ting som hun har opplevd, og det kan også hjelpe andre til å klare seg.
 


Tekst: Ingrid Helene Brenden

Det finnes forskning som viser at selv et barn som har vært utsatt for rusavhengige foreldre, har kommet bedre ut av det enn et barn som har blitt "tatt vare på" av barnevernet.

Jeg for eksempel, ba om hjelp, men ble ikke tatt vare på. Isteden ble jeg flyttet 15 ganger i løpet av fire år, uten en eneste utredning.

Jeg hadde "atferdsvansker", mente barnevernet. Mens saksbehandleren var alt for opptatt til å ta mine telefoner.

Da jeg bodde hjemme, så gikk jeg faktisk på skolen. Jeg gjorde alt det jeg måtte gjøre, og jeg sleit en hard kamp i mot søvnforstyrrelser som ingen tok seriøst. Leksene fikk jeg til, men de ble ofte utført på natten da jeg ikke fikk sove.

Folk reklamerer om barnevernet og snakker Veldig mye om hvor viktig det er å gripe inn tidlig. Men seriøst!! Det viktigste er å tilby riktig hjelp til riktig tid. Om barnevernet ikke kan tilby den omsorgen de mener at en forelder mangler, så burde de heller ikke gripe inn slik de ofte gjør.

Dette er en del av min historie, veldig teit å dele på Facebook, men sånn her våkner jeg og har det nesten hver dag! Jeg har blitt til en apatisk, likegyldig sjel, som ikke ser poenget med noe som helst, men likevel så kjemper jeg meg igjennom livet hver eneste dag! Barne"vernet" er godt i noen tilfeller, og veldig dårlig mange andre. Når det kommer til menneskeliv!! Så burde det virkelig ikke være rom for feil!

Jeg ble fratatt alt! bare fordi de ikke hadde plass i min kommune. I mitt fylke!! Så enkelt var det for barnevernet å ødelegge min fremtid.

Da jeg endelig kom ut, så var jeg så ensom og alene at det egentlig ikke Var mer å tape! Tenk på alle de menneskene som sitter og har det sånn i Dag, og hjelp heller til på en eller annen måte!!

Ta virkelig ansvar om noe bekymrer dere og bry dere!! Ikke vær så feige at dere må sende en bekymring melding til barnevernet og håpe på at alt ordner seg.

Bry dere! Vis omsorg! Irettesett foreldre. Jeg tror virkelig det hadde gjort en stor forskjell !

Barnevernet prøver så godt de kan. Dette er veldig personlig, men det er ikke bare jeg som sitter igjen med denne følelsen. Den går igjen hos MANGE! Noen lever ikke engang i dag. Tenk dere selv å føle at dere ikke gjør noe bra hjemme, og så blir dere plassert med folk med heroin abstinenser, masse kutt på armene sine, og folk som har brent ned barnehager, og synes det er kult å sniffe bensin og rømme fra institusjonen de er på. Folk fra 13 til 18! År. Tenk dere å ha et felles vaskerom med folk som stjeler klærne dine og banker deg for så å le av deg når du sier i fra eller gråter fordi du fikk vondt!! Eller å bli fratatt muligheten til å gå på ordinær skole bare fordi du er " midlertidig plassert" på en korttidsinstitusjon?

Det er faktisk helt for jevlig. Nå prøver jeg så godt jeg kan, å bare svelge det hele å gå videre med livet, men den følelsen.... av å være ingenting! den unner jeg ingen! Mange har ikke klart det. Mange er døde!

Hva synes dere om at når man ikke orker tilværelsen, savner sine venner eller familie, og rømmer, så sender de politiet på deg som knebler deg med håndjern på ryggen foran hvem som helst, kaster deg inn i en varebil og kjører deg til barnevernsvakta hvor du må sitte på et venterom og lese blader, til noen kommer å henter deg? Miljøarbeidere... Skal dere melde til barnevernet så sørg for at dere har prøvd alt annet først da... For det er virkelig ikke noe liv å forbli en kasteball i systemet.

Jeg er 23 år, og blir fremdeles kvalm av å tenke på det livet jeg hadde frem til jeg var 19 år. Nå finnes ikke barnevernet, de tar null ansvar når du faktisk har behov for hjelp.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET