hits

Besteforeldre-dobbelt ramma.Etter en telefonsamtale med en person som ønsker å være anonym mottok jeg denne teksten i en mail.

"

Besteforeldre som dobbelt ramma.

Tanker etter en telefonsamtale.

Du sa noe om at det liksom ikke ble forstått at du som bestemor ble så berørt....du var tross alt ikke mor til barnet. Slike holdninger har også min mor opplevd. Hun er tross alt bare bestemor til barnet.....ikke mor. Hvordan noen kan tenke slik kan jeg ikke fatte......heldigvis.

Jeg er mor, og for meg er det klart at mine foreldre er dobbelt ramma. Tror ikke dette er enklere for dem enn for meg. Kanskje til og med verre på noen måter.

Foreldra mine er mor og far til meg, de ser og skjønner lidelsen til sitt eget barn. Da har de også vondt. De er også mormor og morfar, de er redd og bekymra for barnebarn. De syns så synd i henne, har så vondt....og de savner henne. Som mor og far, besteforeldre så ser de også søsken sin redsel, utrygghet sorg og savn.

Mine foreldre har vært her for meg og mine, men det er likevel grusomt for dem....for de er maktesløse. Noe hjelp kan de gi, men ikke den hjelpa som de ønsker. De føler seg også krenka på mine vegne.

Hva er verre for foreldre enn å være maktesløs og rådløs?

Besteforeldre er i mine øyne doble foreldre.....så de rammes dobbelt. Ikke er alle besteforeldre unge og spreke heller.

Helsa til begge mine foreldre har tatt skade.

For meg som mor.....og datter har det vært en tilleggsorg å se hvor vondt mine foreldre har det. Og smerten til storebror. For slik er det vel i en familie der en er glad i og nær hverandre at når du skader en.....så skader du alle. Familien tar skade og kan bli ødelagt.

Mine søsken og deres barn er også berørt, mildt sagt.

Kontakten mellom mitt barn og mine foreldre blir stort sett bare når jeg har samvær. Dette at barnet nektes å ha et selvstendig forhold/kontakt med besteforeldre som det aldri har vært retta noen bekymring mot er til å bli helt rasende av. For her finnes det ikke logiske grunner. Meg er de kritisk til, jeg er ikke enig....men det finnes logikk i å hindre kontakt når de er kritiske. Hvor i alle dager er logikken når det gjelder resten av familien....?

Tror ikke barnet mitt vil takke noen om besteforeldra faktisk er døde før hun selv kan bestemme. Det er også hjerteskjærende å tenke på gamle oldeforeldre som kan nektes naturlig kontakt. Så dette med besteforeldre/oldeforeldre burde det også lages et bilde....kjørest en kampanje slik at folk både blir klar over det samt å vekke noen følelser. For det er hjerterått og umenneskelig brutalt."

Vedkommende som skrev dette til meg ønsker å være anonym, men tillater at dette blir publisert.

Jane-Mette Kile


 

3 kommentarer

Victoria Larsen

28.11.2016 kl.23:19

Håper du får en fin kveld :-)

Monicha Anetthe

26.09.2018 kl.10:27

Ja jeg gråter, og dette er det ingen som gjør noe med dette? Norge er blitt en nasjon med så mange maktmennesker, penger og prestisje er viktigere en barna og familiene!På tide at barnevernet får en uavhengig gransking.

Kjetil Thue

26.09.2018 kl.11:04

Ja det er helt ubegripelig, brutalt og menneskefiendtlig. Jeg forstår ikke at dette er godtatt i befolkningen.

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET