hits

Den mørke tiden. 

- Familien har ingen rettigheter

"? Jobben vår er tung i juletider. Da merker vi et mye større press fra foreldre som ønsker samvær med barna sine. De er ofte svært fortvilet over at dette ikke kan la seg gjøre, sier advokat Arild Dyngeland."

Ja.  Det  er den tiden på året  da de  fleste  håper å få ha  familien  samlet.  For hva slags  jul får vi  når den ene stolen står  tom, og  hva slags  jul får vi når  vi  ikke kan se  gleden i øynene  til våre barn og  barnebarn  når vi  gir  de  våre gaver med  håp og forventning  til at  de  skal  bli  glade. 

Selv om  barna  kanskje har flyttet til et fosterhjem  nært opptil julen,  så  skal  de  feire julen i fosterhjemmet  fordi de skal ha  "tilknytning" der. 

"? Problemet er saker hvor barnet skal vokse opp i fosterhjem. Da er samværet med familien svært restriktivt og lite fleksibelt. Vi merker at foreldrenes savn blir størst til jul. De ber om økt samvær med barna sine, sier advokat Nina Monssen. "
Barna skal  bryte båndene til sin egen  familie.

"Dyngelands erfaring er at samværet med mor og far oftest blir satt til mellom fire og seks ganger i året.
? Det er vanligvis møter på to til fire timer. Får de innvilget mer tid er det unntaket snarere enn regelen, mener Dyngeland.
? I en slik situasjon prøver barneverntjenesten å legge en av sammenkomstene i desember. Men det er begrenset hva en kan få tid til av juleforberedelser på noen timer. Det blir gjerne en kjapp julebakst og utlevering av gaver, sier han. "
KUN KJENNSKAP ..... det  er  dette  barna  skal ha  til sin egen  slekt.

"Å miste omsorgen for et barn preger også julefeiringen til storfamilien.
? Besteforeldre og øvrig familie har ingen samværsrett. Dette kommer under kan-regelen i barnevernsloven, sier Dyngelnad.
? Det er svært lite vi kan gjøre utover å lytte til familiens fortvilelse. Samværsretten er fastsatt av Fylkesnemnden og barn i langvarige fosterhjem skal feire jul med sin nye familie. Filosofien bak ordningen er at barnet kun skal ha en kjennskap til sitt biologiske opphav. Det er fosterfamilien og deres utvidede familie barnet skal ha et personlig forhold til, sier han. "

http://www.ba.no/nyheter/article1350078.ece?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_fee=0

Hvordan  opplever barna dette?

Sitter  det  barn på juleaften  og  lengter  etter  den største  gaven  av alt, som er  deres  egen familie  der hvor de blir elsket  for  den   de er?

Fortell  meg  at  barnevernet  skaper  en god jul.....  Hos oss mangler  det viktigste  av  absolutt  alt.

Et  barn  som  er familiens midtpunkt. 

Bildet  er av en amaryllis  som  ble plantet  til julen i 2012, fordi  da hadde  vi fremdeles  et  håp om at  sannheten  skulle  komme fram, og vi skulle kunne  feire jul  sammen, men  slik ble  det ikke.

I dag  skriver  vi  17. oktober  2014...  Og  julen  forventes  å  være  preget  av  hovedpersonen i år  også. 

Men håpet  er at barnebarnet en dag  skal  få vite  hvor  høyt hun  er  elsket og hvor dypt hun  er  savnet....... 

Innlegget er kopiert fra min private blogg.
 
Jane-Mette Kile

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET