hits

Den såkalte emosjonelle omsorgssvikten som oppstår ETTER at barn er flyttet fra sine foreldre

 

Foto privat
 
 
 
 
Nå tenker jeg at jeg trenger noen som kanskje kan svare meg på en sak.
 
Barnevernet hevder at mor ikke kan gi barnet emosjonell omsorg. selvsagt er dette noe som kommer fram etter en omsorgsovertakelse, og det er ikke gjort slike observasjoner mens barnet bodde hjemme.
 
Nå som jeg lærer om "emosjoner", så blir da min tanke at slik "emosjonell omsorg" ikke kan måles eller observeres av andre så lenge foreldre og barn lever adskilt, fordi det også blir en egen dimensjon i slike samvær som følge av å måtte leve adskilt, og man må jo ta dette med i betraktningen for hvordan man skal observere.
F.eks kan barnet vise sorg og tristhet i samværet, og denne tristheten er knyttet til usikkerhet i forhold til å skulle skilles etter samværet eller til et ønske om å få lov å flytte hjem.
Da spør jeg: Hvordan kan barnevernet hevde at foreldre ikke gir emosjonell omsorg samtidig som de nekter foreldren å møte barnets spørsmål på nettopp disse tingene. En mor som ønsker å trøste sitt barn som er trist, og som intuitivt vet at barnet er trist på grunn av en situasjon som moren ikke kan endre skal da tvinges til å møte barnets emosjonelle tilstand på en tilfredsstillende måte uten å ha tillatelse til å gi den trøsten barnet trenger, nemlig en bekreftelse for at mamma elsker deg til tross for at vi ikke lever sammen, og samtidig har denne mammaen også sin egen sorg å forholde seg til. Mange barn er også redd for at det skal bli ?feil? i samvær. En jeg snakket med en gang fortalte meg at hun følte seg helt stiv av frykt for at enten mamma skulle si noe feil eller at hun selv skulle vise neoen ?feil følelser?
Jeg vil bare at folk skal forstå hva slags umulige oppgaver foreldre og barn som har blitt dømt til å leve adskilt møter, for det er en umulig oppgave å skulle gjøre noe du blir nektet å gjøre samtidig som det forventes at du skal gjøre det du hindres i.
Det er mange slike paradokser i barnevernet.

Jane-Mette Kile

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET