hits

Ukultur i Barnevernet- Foreldre lyver!

Bekymrede foreldre blir skjelden tatt på alvor. Man møtes av en vegg av ignornse når man forsøker å si fra om sine bekymringer, og blir ikke tatt seriøst.

Vi får mange henvendelser fra disse bekymrede foreldrene, og mener at dette er en ukultur i barnevernet. Barn som er syke blir hindret medisin og utredninger på grunn av at barneverntjenesten ikke vil lytte, og når man ser at barna forfaller eller blir syke uten at det reageres, så fører dette til at det ikke er noen vits å melde fra. Barn som klager til helsesøstre og lærere møter holdninger om at barnevernet aldri gjør feil, og når man bor i et fosterhjem, så har man det så bra.

"Kritikken handlar om at det var manglande informasjon mellom barnevernstenesta og fosterfamilie. Det andre er at dei ikkje har tatt bekymringsmeldingar frå dei biologiske foreldra, besteforeldra, underteikna og tidlegare fastlege på alvor, seier advokat for jenta sin biologiske familie, Louis Anda."

En 13 årig jente blir funnet død i fosterhjemmet fordi ingen tar hensyn til bekymrede familiemedlemmers advarsler.

Må vi ha flere slike eksempler før noen reagerer?

https://www.nrk.no/sognogfjordane/ny-rapport_-barnevernet-svikta-da-jente-_13_-mista-livet-1.13301385

Jane-Mette Kile

 

11 kommentarer

Imtiaz Yasin

03.01.2017 kl.08:48

Forferdelig Forferdelig. Uakseptabelt Uakseptabelt. Dette må gjørs noe med straks. Hvor er politikkene, når de trenger stemmer så kommer de frem og når de har fått stemmene våre så går i hiet dessverre. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

FOKUS PÅ BARNEVERNET

03.01.2017 kl.15:02

Imtiaz Yasin: Dessverre er nok ikke vi landets viktigste borgere. så hva skal vi gjøre med det?

Det er viktig å organisere seg slik at man ikke står alene med sine krav.

FOKUS PÅ BARNEVERNET

06.01.2017 kl.01:23

Imtiaz Yasin: Saker om barnevern har liten interesse hos politikerne, og barnevernsutsatte er dessverre en pariakaste i samfunnet.

Isabella

03.01.2017 kl.18:05

Min datter er også syk å bv bare lyver til meg å jeg har levert flere bekymringsmelding på fosterhjem hvor di ikke hører på meg å en psykolog som behandler min datter som er venninne med fostermor. Å en fostermor som lyver å forteller grove usanne opplysninger om meg for å få ho til å bli redd meg å ta avstand til meg.

FOKUS PÅ BARNEVERNET

06.01.2017 kl.01:22

Isabella: Hvordan skal man kalle dette trygt for ditt barn? Dette er aldeles uakseptabelt, og barnet får neppe tillitt til en psykolog som er så nært knyttet til en som har den daglige omsorgen for ditt barn.

Et barn skal føle seg fri og kunne snakke med en person som er objektiv.

en mor

03.01.2017 kl.18:20

Jeg tror det er store forskjeller på hvordan fosterbarn blir møtt om de betror seg på ny skole.

Mitt barn blir møtt på en god måte. Barnet mitt har fortalt at den nye skolen er veldig veldig bra. Lærere som ser henne, støtter henne og setter ord på det vonde hun forteller fra hjemme skolen. Barnet mitt forteller at voksne på ny skole sier at måten hun ble behandla på hjemme skolen av enkelte lærere var mobbing.

Når mitt barn var lei seg for ting som skjedde mellom venner, så sa jeg at hun burde snakke med fosterforeldrene. Det ville hun ikke, var redd for manglende forståelse. Men hun sa at hun kunne snakke med læreren sin. Etterpå fortalte hun at lærer ordna opp på en god måte.

Barnet mitt har fortalt meg at ny lærer har tatt opp barnets reaksjoner etter krangel med fosterhjem.

Både jeg og barnet mitt er redd for å klage på fosterhjem. For hva skjer da....?

Barnet mitt forteller om kjeft og kritikk fra fosterforeldre når jeg har stilt noen spørsmål om ting jeg blir fortalt. Men om ikke alt er så perfekt i fosterhjemmet som barnvern har fremstilt det som, så finnes det verre ting som kan skje barnet mitt.

Jeg er livredd for at om barnet ikke får komme hjem.....og at hun likevel flyttes fra fosterhjem, enten fordi forsterforeldre ikke vil mer eller barnvern forstår at hun ikke har det bra nok der.......hva kan de da gjøre mot barnet mitt?

Min største frykt for barnet er å bli sendt rundt som en postpakke, fra sted til sted. Kort eller lenge. Slik det er nå, så er det en bra skole og mange nye venner.

Og institusjon....? Er ikke til å tenke på. Da vet jeg ikke hva jeg gjør. Tanken er skremmende, for jeg har null tillit til at barn blir tatt godt nok vare på der. På institusjon blir det ganske selvsagt et spesielt miljø, som neppe er sunt og bra. På institusjon tror jeg spørsmålet bare er nøyaktig hvor stor skade barna påføres.......for bra, nei det kan det umulig være.

Jeg synest alle foreldre bør tenke over at om slik omsorg ikke er bra nok for deres barn, hvorfor skal det da være bra nok for andres barn....?

Jeg vet godt at jeg ikke får beskjed om barnet mitt blir syk eller skada. Eller slutter med nødvendig medisin. Jeg vet......for det har skjedd. Den eneste som forteller meg noe som helst er barnet mitt.

Frem til nå har jeg bevist valgt å være anonym. Dette fordi jeg er redd for konsekvenser fra både fosterforeldre og barnvern.

FOKUS PÅ BARNEVERNET

06.01.2017 kl.01:19

en mor: Det er godt ditt barn har en lærer å snakke med, og jeg forstår så inderlig godt din frykt.

Å være tvunget til å bo hos fremmede man ikke har tillitt til og ha en frykt for deres reaksjoner på å fortelle om hendelsene på skolen er ikke godt for et barn. Barna kjenner sine foreldre og vet hvordan disse reagerer på ting som blir tatt opp, og det du belyser her er en problemstilling som bør gjøres kjent med tanke på hvordan "barnets beste" vurderes ved en omsorgsovertakelse.

Vår oppfattelse er at barn får store utfordringer den dagen de blir tatt fra sine foreldre, og at dette er undervurdert i sakene hvor omsorgsovertakelse blir vedtatt. Det handler om kompetansen hos barnevernet.

Det er helt ok å være anonym,

Anonym

04.01.2017 kl.16:48

Barnevernet er fylt opp med psykopater. Det er jo bevist gjennom vitenskapelige studier, at psykopater elsker slike stillinger, der de kan leke Gud, med andres liv, vel, og ve. At det ikke finnes flere uavhengige organer som gjennomfører kontroller på barnevernsarbeidere er noe av det mest skremmende jeg vet om. Barnevernet er korrupt av syke mennesker som lett hadde blitt avslørt, hvis folk holdt eden de avlegger, spesielt angående inhabilitet, og å dekke over for hverandre. Er det viktigere at kollegaen din beholder jobben han ikke mestrer, fremfor livet til et barn????

FOKUS PÅ BARNEVERNET

06.01.2017 kl.01:28

Anonym: Det bør opprettes uavhengige kontrollinstanser. Vi i Fokus På Barnevernet ønsker å opprette klientutvalg først i hvert fylke og så i hver kommune.

Det er strengt nødvendig at mennesker med erfaringskompetanse også får være med på å kvalitetssikre de sakene som skal gjennom fylkesnemndene og kunne komme med uttalelser på lik linje som barneverntjenesten.

En omsorgsovertakelse er et så stort inngrep i menneskers hverdag at man må sikre seg at det faktisk er det rette for ethvert barn.

Mariann

05.01.2017 kl.12:32

Barnevernet tåler ikke kritikk, de er ufeilbare. Hadde bv vært ydmyke, behandlet foreldre som mennesker, og innsett at selv barnevernet kan gjøre feil i sine tolkninger...... En hypotese er en sannsynlig hendelse, men når foreldre empirisk beviser at bv's hypotese ikke stemmer, anklager bv at foreldrene er syke. Men kjære bv er dere ikke mennesker???? Alle mennesker gjør feil

FOKUS PÅ BARNEVERNET

06.01.2017 kl.01:25

Mariann: Det er ingen krav til bevis eller noe som heter uskyldig til det motsatte er bevist i barnevernssaker.

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET