hits

Bygdedyret lever!Flere foreldre som har opplevd omsorgsovertakelse av en eller annen grunn opplever å bli stemplet .

Vi ser at det er mange som faktsik er hindret i å arbeide med det de er utdannet til og som de ønsker på grunn av ?bygdedyret?. Det viser seg gang på gang at rykter og samfunnets stigmatisering av barnevernsforeldre seirer. Og det viser seg at det er mennesker som er med på å forsterke dette inntrykket og som faktisk ?melder fra? til arbeidsgivere om at en person har en barnevernssak.

Hvorfor lever den oppfatningen om at det må være noe ?galt? med foreldre som ikke har omsorgen for sine egne barn? Har ikke folk forstått at det kan tenkes at dette handler om at et barn kan ha behov for at andre tar hånd om det fordi dette barnet har andre omsorgsbehov enn det foreldrene kan dekke på nåværende tidspunkt?

Jeg kaller deg et bygdedyr dersom du er blant de som ser på det som nødvendig å varsle arbeidsgiver og kollegaer om en pågående barnevernssak uten å kjenne fakta i saken. Det er faktisk mange andre grunner til at barn ikke bor hjemme hos sine foreldre enn at foreldre er overgripere, rusmisbrukere eller psykiatriske pasienter og psykisk utviklingshemmede.

I dag fikk jeg melding fra enda en mor som hadde fått jobb i en barnehage og gledet seg til å begynne å jobbe der.

?Jeg søkte å jobbe ekstra i barnehagen for en uke siden. Fikk jobb i dag var det 30 min før foreldre klagde og jeg ble innkalt til styrer som sa jeg ikke kunne jobbe pga klage fra foreldre som viste at bv hadde tatt mine barn. (Jeg er ikke den eneste som har opplevd dette en venninne kommer ikke tilbake I jobben sin som barne og ungdomsarbeider klage pga bv har tatt barna) Vi blir diskriminert særskilt I små bygder der alle kjenner alle.?

Og dette er ikke det eneste tilfellet. Det er sannelig på tide at media kommer på banen her og at det kommer fram at det faktisk er mange grunner til at foreldre ikke har omsorgen for sine barn, men at det fremstilles ensidig som om foreldrene på en eller annen måte er uskikket.

Jane-Mette Kile
 

4 kommentarer

Anita johansen

20.02.2017 kl.17:41

Har myye erfaring ,sett og opplevd mange overgrep som bv har gjort,jeg kaller det det,har hjulpet mange foreldre som har slitt m bv.gitt dem veiledning og gode råd m,m,har mye og bidra med.Har sett bv manglende empati og manglende kompetanse på nært hold.og sett hvordan barn og fam lider,De følger overhodet ikke etiske rettningslinjer,og det er lov brudd på lovbrudd.Har mye og fortelle også.

Anita johansen

20.02.2017 kl.17:44

Vil tilføye st jeg hsr fem barn og er omsorgsarbeider/helsefagarbeider og har jobbet m barn i over 30 år

Barnefjern

10.04.2017 kl.13:55

Dette er en sak som kan skape blest i media: http://barnefjern.blogg.no/1491824644_er_du_den_vi_leter_etter.html

Pengestøtte

18.07.2017 kl.13:45

Dette er ikke en støtteside, men en side med informasjon om pengestøtte. Alle monner drar! Håper du vil bidra <3

https://www.facebook.com/groups/274676022990601/permalink/318934681898068/

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET