hits

Trues til taushet?Skal man latterliggjøres og kalles konspirasjonsteoretiker dersom man kritiserer barnevernssystemet her i landet?

Hvem er tjent med at loven ikke følges og at barneverntjenestene rundt omkring i landet ikke arbeider for at barn tilbakeføres?

Og hva med bevisbyrden? Skal en "barnevernfaglig vurdering" som ikke inneholder annet enn denne frasen være holdbar for å fjerne et barn fra sine egne være nok? Når vil rettssystemet opptre uavhengig og foreta selvstendige vurderinger framfor dagens systemlojalitet og overtro på "barnevernfaglige vurderinger" som ikke forteller oss noe som helst?

Vi gleder oss over at Morten Ørsal Johansen har skrevet sitt leserinnlegg som faktisk har blitt gjenstand for debatt, og vi støtter opp under det han skriver.
Kritikken flommer, og det kan virke som at hans innlegg som også er publisert i Sunday Guardian Live har fått enkelte systemlojale journalister til å reagere.
http://www.sundayguardianlive.com/lifestyle/11055-norway-s-child-confiscation-policies-are-disastrous-unjust


Det er altså slik man møtes av systemlojale journalister når man forteller om situasjonen:
"Ikke utenkelig at slik retorikk kan fyre opp under holdninger i konspiratoriske antibarnevern-miljøer, frykter forfatter og journalist John Færseth. "
https://www.minervanett.no/frp-representant-barnevernet-stat-i-staten/

Vi setter pris på at det finnes politikere som våger å fortelle en usminket sannhet på denne måten
" Det blir lagt fram påstander uten noen dokumentasjon, kun utrykk som «vi mener» og «vår vurdering». Fylkesnemndene og retten godtar svevende, udefinerbare påstander og argumenter uten å forlange videre kvalitetssikring og konkrete grunner for barnevernets konklusjoner. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har lest, og hørt, at barnevernets svar på spørsmål er at det er foretatt en «barnevernfaglig vurdering», som er et udefinerbart uttrykk som også departementet sier ikke er en konkret forklaring på noe som helst, eller at det er «vurdert til å være til barnets beste». Hva disse «vurderingene» består i, hva som ligger bak disse «vurderingene» og hvilke konkrete punkter vurderingene bygger på, det sies det ingenting om."
https://www.gd.no/debatt/leserinnlegg/valg2017/barnevernet-en-stat-i-staten/o/5-18-500041#/responses/31110849

Jane-Mette Kile

Én kommentar

10.02.2018 kl.17:44

Svært godt skrevet.

Det er knapt til å tro at barn blir tatt fra sine foreldre og familie uten at det har vært ting som vold, rus etc.

Ikke engang hjelpetilatak er selvsagt. Barnevern sine ukonkrete påstander og vurderinger er grunn god nok til å unnlate det før et barn flyttes.

Det er helt vanlig å ta barn fra foreldre kunn ved hjelp at ukonkrete og umålbare ting som manglende foreldreferdigheter....mentalisering......og slike standard floskler som 'til barnets beste'.........barneverns faglige vurderinger......frykt for fremtidig.......skjevutvikling.......og jeg vet ikke hva av forskjellge varianter der alt koker ned til ord og uttrykk som ikke krever at de viser noe som helst av bakgrunn for å synse og mene.......

Hvor mange barn skal bli flytta fra hjem uten hverken rus...vold eller hjelpetiltak før folk våkner og får nok....?

Folk er redde......makta til barnevern er enorm.......og redselen øker. Det gjelder vanlige folk....det gjelder mange som det gikk 'bra' for........for når de står igjen med at det var kunn tilfeldig at det gikk bra.....så er mistro og utrygghet det som disse står igjen med som erfaring.

Stadig flere vil våge å si fra.......og når stadig flere rammes......så vil mengden av både foreldre og barn som har forskjellige reaksjoner bare øke på.

Ikke skjønner jeg at de ansvarlige tør å fortsette uten å rydde opp.........de har vist ikke helt forstått at ikke alle er laga for å tie og tåle.......og tar du barnet til foreldre.....så er det ingenting mer å tape......

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET