hits

Overtro


Samfunnet har tydeligvis en stor overtro om at barna får det så godt om de blir tatt fra sine foreldre og plassert i fosterhjem

"Mor ble fratatt barnet fordi hennes samboer opplevde misbruk da han var barn. Man kom frem til at samboeren dermed kunne få problemer med egne grensesettinger overfor barna ettersom han kom fra en seksuelt dysfunksjonell familie. MEN, tre mil unna bor et par som er godkjente fosterforeldre. Fostermors onkel har forgrepet seg på henne, har sonet to dommer for utuktig omgang med mindreårige, og er fri som fuglen i dag. Hvor er logikken?"

Eksemplet du nevner om at " Man kom fre...m til at samboeren dermed kunne få problemer med egne grensesettinger overfor barna ettersom han kom fra en seksuelt dysfunksjonell familie" Er bare så helt på jordet. Men det er helt vanlig at slike argumenter går gjennom systemet og barnevernet får overta omsorgen for barn.

Det handler om inngrodde forestillinger om at ingen kan endre seg. "født sånn og bli sånn". Eller at man ikke kan endre seg. Det er ikke slik at alle barn blir slik som sine foreldre.

Det er heller ingen som veier en omsorgsovertakelse og de traumene som dette medfører opp mot muligheten for at spådomskunstene ikke slår til. Det er ingen second oppinion eller mulighet til å bevise at man kan ha omsorgen for egne barn.

Det er fullt mulig å forebygge såkalt "fare for fremtidig omsorgssvikt" og det vil være til stor samfunnsmessig besparelse med tanke på hvor mange av de omsorgsovertatte barna som vil trenge livslang hjelp at samfunnet som følge av det traumet det er å bli revet ut av sin egen familie ved å gjøre som Helene foreslår her.

" så sett inn hjelpetiltak i hjemmet fremfor omsorgsovertakelse."

Det er bare å lytte til adopterte som har opplevd det som traumatisk å bli bortadoptert og å se på statistikken over hvor mange barn i barnevernet som får psykiske problemer, og derfor er det viktig å lytte til de som har opplev dette framfor den forestillingen om at det beste for barna er å bli tatt rett etter fødsel. For det skaper også traumer.

Takk Helene Sørbu for et flott leserinnlegg.

https://www.oa.no/debatt/barnevern/fosterhjem/til-barnas-beste/o/5-35-564248#/responses/32605979

JMK

2 kommentarer

08.02.2018 kl.12:32

Godt skrevet.

Det er på tide det blir fokus på alle selvmotsigelsene som råder i offentlig omsorg.

Ting som brukes mot foreldre er greit når det gjelder fosterhjem. Det burde vært omvendt, krava til fosterhjem burde være langt høyere enn til foreldre.

Et av kriteria for en omsorgsovertakelse skal være å sikre bedre omsorg enn foreldre klarer.......og enda viktigere.......KUN dersom foreldre sin omsorg er for dårlig.

Det hjelper ikke å prate fint om at det skal brukes hjelpetiltak når det ikke er noen krav om dokumentasjon fra barnevern på at dette skjer. Det er nok at barnevern synser og mener......så går det greit gjennom i nemda å ta et barn med adhd ut av et hjem uten hjelpetiltak, ikke rus og ikke vold......uten fokus på å begrense barnets tap av søsken, foreldre og besteforeldre.....venner og nærmiljø.

FOKUS PÅ BARNEVERNET

08.02.2018 kl.12:40

Kjære Anonym: Vi er helt enige her. og vi ser med gru på den ansvarsfraskrivelsen som foregår i dette systemet, noe vi har forsøkt å få fram også i vårt debattinnlegg i samme avis
JMK

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET