hits

Seminar på Litteraturhuset i Oslo 24. november 2018

24.november 2018 vil Fokus på Barnevernet ha et seminar på Litteraturhuset i Oslo.Vi starter dagen med en presentasjon av boka Norské det-ved Hana Roguljic fra Tsjekkia

Hana Roguljič - Norské dět/ Norwegian Children


Her er en presentasjon fra youtube

https://www.youtube.com/watch?v=CuqfdlIghV4&fbclid=IwAR3zaBZGXkbnJCgGyLUHA9vSfEF8XmfEU3N-QrgueFNeAHwEuZt9yD8p4N4

Videre blir det en oppsummering av to saker fra EMD. Den siste hvor Norge ble dømt- Case of Jansen v. Norway, 6 Sept. 2018

Og en gjennomgang av saken som ble behandlet på nytt i storkammeret i ECHR i Strasbourg 17.10. 12 og omtales som Lobben-saken.
-Case of Lobben v. Norway, 30 Nov. 2017. Les hva Marius Reikerås sier om denne saken:

"Nå skal dere se noe interessant som storkammeret i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen, særlig dommerne fra Island , Andorra og Luxembourg, bet seg merke i.

For det var nemlig aldri meningen å gi Trudy Lobben sjansen til å få sin sønn tilbake.

I realiteten hadde myndighetene, allerede i 2008 da gutten brått ble revet vekk fra henne på Vilde mødrehjem, bestemt utfallet:

Gutten skulle aldri tilbake til sitt biologiske opphav,noe som også bekreftes av Drammen tingrett den 22.02.12, der de skriver:

" Retten går ikke nærmere inn på de øvrige anførslene som gjelder mors omsorgsevne da det uansett ikke er aktuelt med tilbakeføring........"

Hele adopsjonsprosessen var følgelig bare et offentlig skuespill,hvor det var avgjort allerede i 2008 at Lobben aldri skulle få tilbake ungen sin.

Dette grufulle spillet mener jeg nå er avslørt av dommerne i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen."

Denne delen av seminaret vil foregå på Engelsk på grunn av våre utenlandske gjester.
13.15 - Debate on the Norwegian Child Protection Authority (in English) 

Før vi fortsetter:

14.30 - Hvordan kan barnevernet lære mer av borgerne? (på norsk)

Vi vil avslutte kvelden med en presentasjon av "Tankesmien Nye-Norge" for de som er interessert. Det er ca 17% av den norske befolkningen som sliter på en eller annen måte i forhold til "systemet" her i Norge, og vi vil forsøke å vise noen sammenhenger mellom det politiske systemet og denne gruppen i samfunnet.

Vi har laget er arrangement på facebook for dagen, og man kan melde seg på via dette arrangementet, men i og med at dette skal være åpent for alle, så er det førstemann til mølla-prinsippet.

Vi er spent på om det vil bli godt oppmøte eller ikke, så vi håper å se så mange som mulig.
Fra vår debatt i Arendal 15. august 2018

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FOKUS PÅ BARNEVERNET

FOKUS PÅ BARNEVERNET


Vi har vært registrert som interesseorganisasjon siden mars 2015, men startet vår aktivitet 2013. Finn ut mer ved å klikke på OM OSS under KATEGORIER. Under posten AKTIVITETER kan du se om vi har møte - annen aktivitet i nærheten av der du bor. Lurer du på noe eller vil komme i kontakt med oss, send oss en E-mail:

fokus.paa.barnevernet@gmail.comVi er også på
FACEBOOK


KATEGORIER:

ARKIV:

FØLG:
FOKUS PÅ BARNEVERNET